Ny VD för Swedish Modules

Den 1 mars 2018 tillträder Måns Belfrage rollen som VD för Swedish Modules i Emtunga AB.

Måns har sedan januari 2017 varit styrelseledamot i bolaget, när han nu börjar som VD övergår också bolagets tidigare VD, Sven Lans, i rollen som Platschef för fabriken i Emtunga. Måns kommer att vara baserad i Stockholm där Swedish Modules öppnar kontor.

Måns kommer till Swedish Modules från Svenska Dagbladet där han började som CFO år 2013 och under de senaste par åren även verkade som COO. Dessförinnan har Måns haft andra roller inom finans och ekonomi.

Rekryteringen av ny VD är ytterligare ett offensivt steg för Swedish Modules som ju tidigare under 2017 rekryterade Roberto Söderhäll och Pär Åberg, båda med ett förflutet från Coromatic och med djup kunskap från datacentermarknaden.

Jag ser det som en väldigt spännande utmaning att ta över som VD för Swedish Modules. Jag har ju följt bolaget under det senaste året genom min roll som styrelseledamot. Det är uppenbart att bolaget verkar på spännande marknader där det finns ett stort behov av investeringar och utbyggnad, inte minst inom datacenter och rena rum säger Måns och fortsätter. Det finns ett fantastiskt humankapital i fabriken i Emtunga där moduler med avancerat teknologiskt innehåll har producerats under lång tid. Det vilar därmed ett ansvar på mig och övrig ledning att förvalta detta kunnande genom att fortsätta utveckla bolaget i alla dimensioner; produkt- och affärsutveckling och såklart genom en stark närvara på marknaden och hos våra kunder.