Datacenter Forum Oslo 2018 och OCP Summit

OCP Summit

Swedish Modules representerade av Roberto Söderhäll, deltog på Open Compute Projects årliga Summit 2018 i San Jose. Konferensen samlade i år över 3000 deltagare från hela världen.  Stort fokus låg på den kraftiga tillväxt som finns för OCP lösningar inom Datacenterindustrin.

Swedish Modules lanserade sitt OCP projekt att optimera ett Modulärt datacenter för OCP-hårdvara, som den första leverantören hittills. Roberto Söderhäll höll en presentation, som mottogs med stort intresse, under en av Breakout sessionerna.

”Vi kan bara konstatera att vi valt rätt väg när vi valde att satsa på Open innovation. I stort sett hela IT-industrin är idag en del av denna växande rörelse och framtidens produkter ser ut att utvecklas i en anda av Caring and sharing i sammanhang med öppen innovation som gemensam nämnare” säger Roberto Söderhäll efter att ha varit på OCP Summit 2018

Se hela presentationen på YouTube eller ladda ner den från Open Computes hemsida.

Datacenter Forum Oslo

Den 22 mars arrangerade Datacenter Forum i Oslo för femte året i rad – ett event som samlar ett 200 tal deltagare från IT-industrin i Norden.

På plats från Swedish Modules var som höll ett föredrag om Open Compute Model for an Open Compute Module där han berättade om allt från modulära och prefabricerade lösningar till vikten av samarbete för att klara av den enorma tillväxten som sker inom datacenter.

”Den enda konstanten inom denna bransch är förändring så vi måste omfamna förändringen istället för att motarbeta den. Vi måste också inse att vi måste dela kunskap och idéer öppet istället för att skydda våra patent och rättigheter om vi skall klara av att utveckla datacentret till att bli en hållbar tillgång i vårt samhälle i framtiden istället för en belastning för miljön.” säger Pär Åberg

Se introduktionen nedan. Här kan du också se hela föredraget.